50 дуже корисних повсякдених кухонних порад

Ці маленькі поради та хитрощі в наш час могли б називатися "кухонними хаками", але це все ще старі добрі крупиці мудрості. Як і з будь-якими бабусиними казками, секретами та порадами, ваш досвід може відрізнятися. Деякі з цих перлів пережили кілька поколінь і, судячи з відгуків бабусь, вони дійсно працюють.
1. Щоб прибрати неприємний запах із рук після нарізання цибулі або часнику, просто потріть їх ложкою з нержавійки. Сталь має ввібрати запах.
2. Сирі кавові зерна теж можуть увібрати неприємний запах на руках.
3) Якщо ви пересолили суп, покладіть у нього очищену картоплину. Вона вбере зайву сіль.
4. Під час варіння яєць киньте у воду дрібку солі, щоб вони не потріскалися.
5. Не кладіть цитрусові чи помідори в холодильнику. Низька температура погіршує смак і аромат цих примхливих продуктів.
6. Щоб відмити посуд із чавуну, не варто використовувати мийні засоби. Просто почистіть його сіллю і чистим сухим паперовим рушником.
7. Чи згорнеться молоко, якщо його закип'ятити? Виявляється, все-таки це не так. Кип'ячене молоко абсолютно безпечне для вживання.
8. Щоб очистити нагрівальний елемент електрочайника від накипу, закип'ятіть у ньому оцет і воду в пропорції 1:1, а потім вилийте.
9. Щоб порожні герметично закриті контейнери під час зберігання не набули неприємного запаху, насипте в кожен дрібку солі.
10. Якщо ваш соус випадково підгорів, перелийте його в чисту каструлю і готуйте далі. Додайте трохи цукру, стежачи за тим, щоб не пересолодити соус. Цукор прибере запах горілого.
11. Підгорів рис? Покладіть зверху на рис шматок білого хліба на 5-10 хвилин, щоб прибрати горілий присмак. Коли будете подавати рис, не відскрібайте пригорілий рис із дна каструлі.
12. Перед тим, як нарізати перець чилі, змастіть руки рослинною олією: так гостра перцева олія не вбереться в шкіру.
13. Якщо ви сумніваєтеся у свіжості яєць, налийте води в посудину приблизно на 10 см, і опустіть їх туди. Свіжі яйця залишаться лежати на дні. Якщо підвівся тільки один кінець яйця, значить, їх потрібно використовувати насамперед. Яйця, що спливли, вже не свіжі.
14. Щоб позбутися мурах на кухні, знайдіть щілину або дірку, через яку вони залазять, і замажте її вазеліном. Мурахи не зможуть пролізти через нього. Якщо ж вони вповзають під дверима, намалюйте там лінію крейдою. Комахи не зможуть її перетнути.
15. Якщо ви збираєтеся приготувати попкорн, замочіть зерна у воді на 10 хвилин. Обсушіть зерна і готуйте попкорн як зазвичай. Так попкорн приготується швидше, буде більш пухнастим, і в ньому буде менше зерен, що не розкрилися.
16. Не зберігайте банани разом з іншими фруктами та в одному гроні. Розділіть гроно, і тримайте банани окремо один від одного. Банани виділяють газ, який сприяє швидкому дозріванню фруктів (та інших бананів). Окремо вони довше залишатимуться свіжими.
17. Щоб картопля в мішку не росла, покладіть туди яблуко.
18. Залишки вина можна заморозити у формочці для льоду, і потім додавати в супи та соуси.
19. Щоб очистити всі борозенки і куточки у вазі або глечику, наповніть його водою і киньте 2 таблетки Алка-Зельцера. Бульбашки зроблять усе за вас.
20. Охолодженою водою після варіння картоплі або макаронів можна поливати кімнатні квіти. Поживні речовини, що містяться в ній, сподобаються вашим рослинам.
21. Коли ви чистите акваріум, не виливайте воду, а використовуйте її для поливу кімнатних рослин. У посліді риб міститься азот і фосфор, що робить воду чудовим добривом.
22. Розморожуючи м'ясо, полийте його невеликою кількістю оцту. Він не тільки зробить м'ясо ніжнішим, а й допоможе розморозити його швидше.
23. Речовина, яка змушує нас плакати через цибулю, міститься в денці цибулини. Виріжте її конусом, так, щоб широка частина конуса охоплювала кореневу частину цибулини.
24. Якщо ви знімете верхній шар цибулини разом із лушпинням, це теж зменшить кількість пролитих сліз.
25. Зубна паста відмінно чистить срібло.
26. Харчова сода не так добре вбирає запахи в холодильнику і морозильній камері, як у цьому вас запевняють її виробники. Активоване вугілля справляється з цим набагато краще.
27. Але харчова сода хороший засіб для чищення. Якщо використовувати її разом з оцтом, можна прочищати нею стоки і чистити плиту та раковину.
28. Улюблена порада тисяч бабусь: якщо ви порізали палець, коли нарізали овочі, почекайте, поки зупиниться кров, і замажте поріз безбарвним лаком для нігтів. Це захистить рану від потрапляння в неї соку, і не впаде в соус для спагеті, як бинт.
29. Досі не ухвалили одностайного рішення з приводу того, що класти в мішечок коричневого цукру, щоб він не тверднів: використовували і скибочку яблука, і шматочок хліба, і керамічний черепок.
30. Не можете знайти скалку? Наклейте на місце із скалкою шматок клейкої стрічки, а потім ривком відірвіть скалку, скалка вийде.
31. Якщо ви обпеклися, намажте місце опіку гірчицею. Залиште її на деякий час, це зменшить біль і запобіжить появі пухиря.
32. Якщо алюмінієва каструля потьмяніла, закип'ятіть у ній трохи яблучної шкірки. Каструля засяє, а в домі смачно пахнутиме.
33. Щоб печиво довше не черствіло, наші винахідливі бабусі кладуть шматок цигаркового паперу на дно банки для печива.
34. Якщо сіль злежалася від вологи, киньте туди трохи рису. Він вбере надлишок вологи.
35. Щоб прибрати з рук плями від овочів і фруктів, потріть їх сирою очищеною картоплиною. Ще допомагає оцет.
36. Щоб салат-айсберг довше залишався свіжим, оберніть його чистим сухим паперовим рушником, покладіть у пакет, що герметично закривається, і зберігайте в холодильнику.
37. Якщо хліб почав черствіти, просто покладіть у пакет із хлібом шматочок селери, це поверне йому свіжий смак і м'якість.
38. Тримайте на кухні алое в горщику. Ця рослина неоціненна в разі порізів та опіків. Відламайте листок і зішкребіть гелеподібний сік із розлому.
39. Якщо суп, соус або печеня виходить надто жирним, киньте в каструлю кубик льоду. Лід притягне жир, і ви зможете його зібрати.
40. Щоб повторно використати олію і не відчути смак того, що готувалося на ній раніше, прогрійте в олії шматочок імбиру завтовшки 0,5 см. Він прибере сторонні смаки та запахи.
41. Якщо молоко скисає швидше, ніж закінчується, додайте в упаковку дрібку солі відразу після того, як ви її відкриєте. Так воно довше не скисне.
42. Охолоджена кип'ячена вода швидше замерзне. Це стане в пригоді, якщо лід вам знадобиться терміново.
43. Плями від чаю або кави з порцеляни видаляють пастоподібною сумішшю харчової соди, лимонного соку і винного каменю. Потріть нею плями, і вони з легкістю відчистяться.
44. Якщо склянка застрягла в іншій склянці, витягнути її неможливо. Покладіть лід у внутрішню склянку, а зовнішню склянку занурте в теплу воду. Під впливом тепла склянка розшириться, а холодна склянка зменшиться, і їх легко можна буде роз'єднати.
45. Якщо скалка потрапила під ніготь, потримайте палець у склянці молока зі шматком хліба: кажуть, це витягує скалки.
46. А вам коли-небудь дідусь давав колу від хворого животика? Виявляється, це справді ефективний засіб. Цукор і газована вода можуть полегшити деякі хвороби живота, але також можуть і загострити інші.
47. Кажуть, що якщо покласти солоне сало на чирей, воно "витягне отруту" з нього.
48. Щоб дерев'яні шухляди (без направляючих) добре висувалися, потріть пази свічкою.
49. Прикладіть до свіжого удару ватний тампон, змочений в оцті, і синяк не з'явиться, а сам забій мине швидше.
50. Якщо ви будете регулярно пити журавлинний сік і їсти чорниці, це допоможе вам уникнути інфекцій сечовивідних шляхів. 50 дуже корисних повсякдених кухонних порад