Лист від сумчастого опосума Петрика

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ
США. Штаб-квартира "Грінпіс" від сумчастого опосума Петі.
Дорогий "Грінпіс"! Звертається до вас сумчастий опосум із проханням повернути мене на історичну батьківщину або в будь-яке інше місце. Аби подалі від п'ятиповерхового котеджу в престижному районі великого міста. І зараз ви зрозумієте чому.
Народився я в Новій Зеландії і там же мало не досяг статевої зрілості. Але одного разу мене зустрів один олігарх, який відпочивав у наших краях, і про всяк випадок купив. Коли він привіз мене додому, його дружина запитала: "А це що за виродок?" Я розумію, що екзотичний, але не до такої ж міри! Олігарх довго згадував мою назву і, нарешті, сказав, що я "Сумчастий РЕТЕК"!
Дружина обізвала мене Петром і залишила жити під сімнадцятим телевізором у третій вітальні. Годувати вони мене намагалися по науковому. За великі гроші найняли великого фахівця, який заявив, що з їжі я їм тільки паростки молодого бамбука...
Так я вперше в житті спробував молодий бамбук! Довелося поступитися принципами і красти верблюжу колючку у гамадрила, який по сусідству звив гніздо в четвертому каміні десятої спальні. Його теж годують по-науковому, тому колючку він не їсть, а харчується чим завгодно. Одного разу навіть на мене накинувся! З'їсти хотів! ...
Та з'їв-то всього нічого, більше обслюнявив. Але згадувати неприємно! Потім господарі зробили спробу мого розмноження в неволі. Вони привели мені самку опосума. Принаймні, вони так думали, що самку. Насправді це був запеклий самець, який підійшов до мене і запитав:
"Ну, земляче, що робити будемо?"
"У якому сенсі?" - не зрозумів я.
"У фізіологічному! Вони ж не відстануть! Крутитимуть нам порнофільми і підсовуватимуть "Плейбой". Поки ми з тобою, так би мовити..."
Я, звісно, за продовження роду, але не таким же способом! Ну не можу я захопити під телевізор і пристрасно накинутися на цього...
"Ти не спокушайся! - прочитав мої думки досвідчений самець, - це тебе з
самкою переплутали! То що робити то будемо?"
І довелося таки нам десять годин поспіль усім разом дивитися порнофільми і гортати "Плейбой".
А якось раз у будинок увірвалися бандити в масках і переплутали гамадрила з "новим росіянином". Вони катували мавпу праскою і питали, де гроші заховані. Але ж ця мерзенна тварина під тортурами навчилася говорити! І які були її перші слова?
"Запитайте в опосума. Він знає!"
Тоді бандити почали катувати мене. Довелося так само оволодіти членороздільним мовленням і недоречно їм зауважити:
"Ви забули праску ввімкнути!"
Це був тонкий розрахунок. Бандити сказали гамадрилу:
"А ти, скотина, чому про праску мовчав?", знову взялися мучити цього гада.
Нещодавно я виявив у морозильнику десятого холодильника живого пінгвіна. Він там маскувався під куряче стегенце. Я запитав, де він жив до цього, на що пінгвін відповів: "У третьому холодильнику. Але там скінчилися пельмені."
Потім він сказав, що звідси живим ще ніхто не йшов, і мертвим теж, а також попросив після смерті поховати його на Батьківщині, у третьому холодильнику. Але що найжахливіше, вчора господарі приймали гостей. Один із них виявився гурманом, у самому перекрученому значенні цього слова. Він сказав, що дуже поважає спекотне з опосума. Господарі якось по-новому на мене подивилися і запросили всіх прийти за тиждень на вечір екзотичних страв. Тепер у мене залишилося небагато часу і невелика надія, що почнуть із гамадрила.
Тому, дорогий "Грінпіс", не сидіть сиднім, а робіть щось, робіть! Поки рідкісний вид тварини не став рідшим ще на один екземпляр.
Зі звірячою повагою, Ваш сумчастий опосум Петя Лист від сумчастого опосума Петрика